Μενού

Οι αρνητικές σκέψεις βλάπτουν σοβαρά την υγεία σου

Οι αρνητικές σκέψεις βλάπτουν σοβαρά την υγεία σου

Δύο στελέχη εταιρείας κατασκευής υποδημάτων στάλθηκαν σε μια αφρικανική χώρα για να ανακαλύψουν νέες αγορές όπου θα μπορούσαν να πουλήσουν τα προϊόντα της εταιρείας τους. Μετά από μία εβδομάδα, τα στελέχη επέστρεψαν για να αναφέρουν τα αποτελέσματα της έρευνας στον διευθυντή τους. Ο πρώτος πωλητής είπε: « Δεν υπάρχει αγορά σε αυτήν τη χώρα. Δεν είδα κανέναν να φοράει παπούτσια εκεί ». Ο δεύτερος πωλητής είπε: «Υπάρχει τεράστια αγορά για παπούτσια σε αυτήν τη χώρα. Δεν είδα κανέναν να φοράει παπούτσια εκεί.»

Και οι δύο πωλητές είδαν ακριβώς το ίδιο πράγμα. Ωστόσο, κατέληξαν σε εντελώς διαφορετικά συμπεράσματα με βάση τη νοοτροπία τους. Ένα θετικό άτομο έχει μάθει να βλέπει πάντα το καλύτερο σε όλα ενώ ένα αρνητικό άτομο εστιάζεται πάντα -και μόνο- στο χειρότερο σενάριο. Τι είναι όμως αυτό που κάνει κάποιον να βλέπει με θετικό ή με αρνητικό τρόπο τα πράγματα; Η απάντηση είναι απλή… Οι σκέψεις του!

Διαβάστε περισσότερα

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email

Ο χώρος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία σας. Μπορείτε να διαβάσετε την πολιτική απορρήτου για τις λειτουργίες των cookies.